Lär dig mer om hur du beskär dina fruktträd! Lär dig mer om hur du beskär dina fruktträd!
close
EN

Nyheter

Lär dig mer om hur du beskär dina fruktträd

Har du fruktträd hemma som du behöver beskära? Vill du lära dig hur du kan göra det själv? Då ska du ta fram kalendern! Den 18 mars har vi nämligen bjudit in Henrik Bodin till Skillingaryd. Henrik har mångårig erfarenhet av att arbeta med trädgårdar, dels praktiskt men även som trädgårdsrådgivare hos Riksförbundet Svensk Trädgård.

Föreläsningen är gratis och öppen för allmänheten, med du behöver anmäla dig. Här nedan hittar du all info du behöver.

Om föreläsningen

Det går inte att läsa sig till hur man gör den optimala beskärningen av ett fruktträd. Det handlar om så mycket mer än datum och snittytor. Som duktig fruktträdsbeskärare måste man kunna läsa av trädet. Beskärning handlar om att möta trädet där det befinner sig i mående och utvecklingsfas.

Unga träd ska formas med varsam hand.

Fruktgivande träd ska bevaras och underhållas för att kunna leva länge.

Gamla träd ska avvecklas på ett värdigt sätt eller föryngras.

Föryngringen kan bestå av en radikalare beskärning eller inympning av nya sorter i det gamla trädet. Under den här föreläsningen ger Henrik en inblick i hur avläsningen går till och vilka åtgärder som är lämpliga för olika träd.

Praktisk info

Plats: Teatersalongen i Skillingehus (kommunhuset i Skillingaryd, ingång via biblioteket)

Tid: 18 mars kl 18.00-20.00 (ungefärlig sluttid)

Anmälan krävs. Du anmäler dig HÄR.

Notera att du inte får någon automatisk anmälningsbekräftelse - har du anmält dig så har du en plats på föreläsningen. Vi stänger ner anmälan när platserna är fyllda.

Frågor? Kontakta vår projektledare Filippa på filippa@leadervastrasmaland.se

Föreläsningen är en del i vårt öppna program i projektet "Vi odlar mer", som du kan läsa mer om HÄR.

Dela det här inlägget

Missa inte Leaderchecken!

Hos oss kan föreningar söka checkar på mellan 5.000 och 30.000 kronor. Bra va!?

Ta kontakt med oss på kontoret för att få veta mer, och för att bolla din idé.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev