Föreningar kan söka vår Leadercheck! Föreningar kan söka vår Leadercheck!
close
EN

Vårt minsta och smidigaste stöd


Vår Leadercheck är det lilla stödet som kan göra stor nytta lokalt. Hos oss kan ideella föreningar i Västra Småland söka Leaderchecken på mellan 5.000 och 30.000 kronor. Innan du skickar in din ansökan är det viktigt att du läser igenom informationen på den här sidan. Tänk också efter om din idé är nytänkande - för att få Leaderchecken ska idén bidra till något nytt för er förening. 

Ansökan öppnar igen den 15 augusti.

Vi ger stöd till...

Du kan söka Leaderchecken till nya idéer som bidrar till vår strategi.
 
• Idéer som bidrar till nya mötesplatser, fritidsverksamheter eller kulturverksamheter. Gärna där människor i olika åldrar, med olika bakgrund och från olika kulturer möts.

• Arbete med miljö- och klimatfrågor. Det kan till exempel vara en projektidé som rör matsvinn, invasiva arter, pollinatörer, eller cirkulära lösningar som klädbytesträffar. Eller kanske något helt annat?

• Studiecirklar, evenemang, föredrag, studiebesök och kortare utbildningar - helt enkelt sådant som kan öka kunskapen om något eller skapa nya nätverk som behövs i din bygd.

Viktigt att veta


• Du måste ha en färdig idé när du skickar in din ansökan, och kunna bifoga kostnadsuppgifter på det du söker stöd för. Det kan till exempel vara prisuppgifter från en hemsida eller offerter. Tänk på att ha så få kostnadsposter som möjligt.

• Vi ger inte stöd till lönekostnader eller till löpande driftskostnader/ordinarie verksamhet. Glöm inte att idén ska vara ny!

• Det går inte att söka en Leadercheck för något som ni redan har genomfört vid ansökningsdatumet.

• Din förening måste kunna ligga ute med kostnaderna. Om ni får en Leadercheck från oss så genomför du det som du har skrivit i din ansökan, och betalar fakturorna. När det är dags att redovisa så skickar du kopior på fakturorna till oss. Du ska också göra en redovisning av projektet om hur det har gått. När det är klart så betalar vi ut Leaderchecken till din förening!

• Extra viktigt: Vi finns här för dig! Om du har frågor eller behöver hjälp på vägen så vill vi att du ska känna dig varmt välkommen att ta kontakt med oss på kontoret.

Dags att redovisa?


Har din förening fått ja till en Leadercheck från oss, och börjar bli klara med projektet? Då är det dags att redovisa kvitton och fakturor, så att vi kan betala ut pengarna! Vi är förstås nyfikna på hur det har gått och vill också få in en kort redovisning. Den kan du ladda ner och fylla i HÄR. Hör av dig till oss om du har några frågor!

Missa inte Leaderchecken!

Hos oss kan föreningar söka checkar på mellan 5.000 och 30.000 kronor. Bra va!?

Ta kontakt med oss på kontoret för att få veta mer, och för att bolla din idé.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev