Så funkar det Så funkar det
close
EN

Så funkar det

1. Läs igenom


Börja med att läsa om våra olika projektstöd

Vi har även gjort en checklista som du kan fylla i för att testa om grunden i en idé stämmer överens med våra krav.

Här nedan kan du läsa vidare om hur det går till att söka projektstöd från oss. Vi har också mindre checkar, för dig som vill söka upp till 30.000 kronor. Då kan du ta kontakt med oss direkt.

2. Bolla idén


När ni (du och de du har tänkt samarbeta med) har funderat på er idé ett tag är det dags att kontakta oss på kontoret. Vi går igenom projektidén tillsammans med er, ställer frågor och bollar idéer. Det kan bli aktuellt för oss att komma och besöka er, eller så kan ni komma till vårt kontor i Gnosjö. Vi kan också skicka information till er. Vi hjälper er under hela processen och finns bara ett samtal bort.

3. Ansök

 

Det är genom Jordbruksverkets e-tjänst som ni ansöker om projektstöd från oss. Nästa steg är därför att skicka in en fullmakt till Jordbruksverket som gör det möjligt att registrera ansökan i e-tjänsten. Blanketten hittar du här.
Det tar ungefär en vecka att få fullmakten godkänd. Efter det kan ni logga in och skriva och skicka in er ansökan i e-tjänsten. Då ska ni ha en specificerad budget med tillhörande kostnadsunderlag och eventuellt andra viktiga dokument (till exempel protokoll eller ritningar). Checklistan som ni har besvarat ska också finnas med.

 

 

 

4. Dags för beslut


Nästa steg är att vi hör av oss till er för att tillsammans se om ni saknar något i er ansökan, och hjälps åt att arbeta fram en så komplett ansökan som möjligt. För att göra det behöver vi åtminstone 3-4 veckor. Därefter kommer ni att bli inbjudna att pitcha in er idé för vår styrelse, som fattar beslut om ni ska få stöd från oss. Styrelsen har möte varannan månad, och för att en ansökan ska upp för beslut måste den vara fullständig en vecka innan mötet.

Om du vill veta exakt vad styrelsen tittar på när de gör sin bedömning så kan du ladda ner urvalskriterierna HÄR

 

 

5. Kom igång


Efter styrelsemötet meddelar vi er beslutet. Om styrelsen har sagt ja till ett Leaderstöd från oss så kommer vi på kontoret att skicka vidare er ansökan till Jordbruksverket, som fattar det formella beslutet. Ni kan starta ert projekt på egen risk även innan Jordbruksverkets formella beslut, men när det kommer innebär det att allt är klart för start.

Nu kan ni också ansöka om utbetalning. Oroa dig inte - vi hjälper dig på vägen! Vi kommer också att bjuda in till en utbildning där vi går igenom det du behöver veta.

Missa inte Leaderchecken!

Hos oss kan föreningar söka checkar på mellan 5.000 och 30.000 kronor. Bra va!?

Ta kontakt med oss på kontoret för att få veta mer, och för att bolla din idé.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev