Idén ska bidra till Idén ska bidra till
close
EN

Våra projektstöd

STÖD TILL DITT PROJEKT

Kan din idé få stöd av oss?


På den här sidan hittar du information om våra olika projektstöd, som du kan söka. För att din förening, organisation eller företag ska kunna få Leaderstöd från oss krävs att idén uppfyller grundkraven för ett Leaderprojekt, och att den passar in i något av våra fyra olika projektstöd. Du kan även söka stöd för förstudier.

Frågor på vägen?
Vi svarar på frågor, bollar din idé, och vägleder dig i hur du ansöker.

Kontakta oss

Börja läsa här!

Kan din projektidé få stöd från oss? Här hittar du samlad information om våra projektstöd och vår strategi för 2023-2027.

Ladda ned broschyr

Fyll i checklistan

När du har läst om vår strategi kan du fundera på om din projektidé passar som Leaderprojekt. Fyll i checklistan och spara den till din ansökan!

Ladda ned checklista

 Våra projektstöd

Attraktivitet, livskvalitet
och delaktighet


I Västra Småland ska det finns något för alla - gammal som ung, född här eller utlandsfödd, den som har djupa rötter eller är helt nyinflyttad. Det kan du vara med och bidra till!

Det här projektstödet kan du söka för att driva projekt som kan öka utbudet inom kultur, natur, fritidsaktiviteter, besöksmål, föreningsliv, mötesplatser eller service. 

Entreprenörskap

Nya företag, tjänster och produkter. Det vill vi se mer av! Vi uppmuntrar till nya idéer inom främst besöksnäringen, socialt företagande och kulturella och kreativa näringar. Särskilt fokus ligger också på att diversifiera och komplettera verksamheter i de gröna och blå näringarna. Något för dig? Då kan du söka det här projektstödet!

Långsiktig och hållbar utveckling och klimatfokus


Vi vill se mer kunskap om hållbara lösningar och klimatsmarta alternativ. Det är inte minst viktigt för vår beredskap. Det här projektstödet kan du söka för att förverkliga din projektidé inom fältet hållbarhet. Det kan var allt från klimatsmarta transportlösningar till minskat matsvinn eller hållbart skogsbruk. Eller varför inte något helt annat?

Kunskap, inspiration
och nätverk


Har du en idé som kan bidra till ökad kunskap eller nya nätverk? Vi vill att förmågor och resurser i vårt område ska användas på ett bättre sätt, och tror att ökad kunskap är vägen dit. Det här projektet kan du söka för att till exempel anordna studiecirklar, evenemang, kortare utbildningar, temadagar, föredrag, studiebesök och studieresor m.m.

Förstudier


Du kan även söka stöd från oss för att genomföra en förstudie. Det kan till exempel vara att undersöka förutsättningarna för ett större projekt. 

Förstudien ska passa in i någon av projektkategorierna du läst om här ovan.

close
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev